pasta improviste

Af en toe wordt er al eens geïmproviseerd in onze keuken. En van keer viel het resultaat best te pruimen. Eerst wat ajuintjes en look gefruit -waarom zou dat 'fruiten' noemen?- in olijfolie. dan enkele stronkjes witloof erbij. Van die witloof moet je wel 'de poep' eraf halen en ook het harde binnenstuk vanonder (dat zou het bitterste zijn) eruit pulken. Die witloof mag echt goed stoven in die olie tot hij lekker zacht is. Ondertussen nog een tomaatje of twee erbij, wat zongedroogde tomaten en pijnboompitten. Die laatste had ik beter apart even gebakken in een pan, maar goed, zo waren ze ook nog wel lekker. En als laatste heb ik er een nieuw productje bij gegoten, passata van kerstomaten. Had ik omwille van de fijne verpakking eens gekocht, en het is best lekker. Maar de gebruiksvriendelijkheid is niet op maat van mensen met een chronisch tekort aan geduld.


Reacties

Populaire posts van deze blog

wat als we eens wat minder zouden wat alsen?

beetje luiheid boven!

correct zijn 2