logo's in evolutie

Technisch gezien ben ik absoluut niet meer actueel, meer zelfs, ik haal hier mega oude koeien uit de sloot. Het is immers al meer dan een vol-le-di-ge week geleden dat onze teergeliefde openbare omroep zijn (of haar?) nieuwe logo's voorstelde. Maar toch, toch was ik graag heel even op deze bijzonder gebeurtenis teruggekomen.

                

Laat ons vooral niet ingaan op het al dan niet geslaagd zijn van de logo's. Dat het ene je doet denken aan pure biovoeding zonder gluten en het andere aan Atlas Copco of saaie beursquoteringen doet er even niet toe. Wat ik mij afvraag, is of dit effectief nodig was. Want, beste lezer, een kleine duik in de ondoorgrondelijke wegen van Wikipedia leert ons dat sinds 2005 het merk één bestaat. En dankzij Google weten we dat er tijdens dit tienjarig bestaan -hip hip hoera- minstens drie keer een nieuw logo werd gelanceerd. Dat is... -verdorie, tien delen door drie- gemiddeld een dikke drie jaar per logo.

Afbeeldingsresultaat voor één vrt  Afbeeldingsresultaat voor één vrtAfbeeldingsresultaat voor één vrt


Over Canvas zullen we even niet beginnen. De tel is moeilijk bij te houden. Van een vierkant alleen, naar een vierkant met de naam eronder, over een vierkant zonder naam eronder, via een open vierkant zonder naam eronder, naar een volledig vierkant met de naam ernaast, ... tot en met een naam die gesandwicht wordt door twee strepen. Toegegeven, zij bestaan al sinds 1997.

Maar laat ons dan eens naar onze commerciële vrienden kijken. Nog maar twee, ik herhaal, twee logo's in haar (zijn?) ganse bestaan! Ok, als we de minimale optimaliseringen meerekenen, komen we aan vier (aldus Google). Eerst die zalige eighties...

  Afbeeldingsresultaat voor vtm logoAfbeeldingsresultaat voor vtm logo

...en dan die hippe retro look.

 Afbeeldingsresultaat voor vtm logoAfbeeldingsresultaat voor vtm logo


Standvastigheid. Stabiliteit. Zekerheid. Niet te veel verandering. Dàt is wat de Vlaming nodig heeft en wat onze commerciële vrienden veel beter begrepen hebben. Al hebben ze bij de vrt ook wel eens recht op een glazeke champagne, bijvoorbeeld op een persconferentie om een nieuw logo voor te stellen. Tis da.

Reacties

Populaire posts van deze blog

wat als we eens wat minder zouden wat alsen?

beetje luiheid boven!

correct zijn 2