het ideale gewicht (the final)

Awel, ja, ik ga het nog eens hebben over de docu The men who made us thin. Sorry. Diëten is brol. Zo ver zijn we al. En dat ligt niet aan jou omdat je niet deugt, maar omdat een dieet simpelweg geen oplossing is op lange termijn. Punt.

Sporten is gezond, maar we vallen er niet van af. Tenzij we er ons beroep van maken. Zo ver waren we ook al. Moeten we dan niet bewegen? Tuurlijk wel. Dat is nu net het punt. Hoe komt het toch dat we ons gezond verstand niet laten werken als het over gezondheid gaat? Ik verwijt het aan onze inherente luiheid en aan onze hipsterdrang.

We hebben gewoon geen zin om voortdurend te bewegen. Ons al zittend verplaatsen, is veel handiger en we compenseren dit met plezier door een sportabonnement te kopen dat we niet gebruiken. Het abonnement alleen al in ons bezit hebben, heeft ongetwijfeld al een gunstig effect op ons gewicht.

Evenmin hebben we zin om een gewoon gevarieerd eetpatroon aan te nemen. Is zo uit de mode! We betalen liever voor 'gezonde' producten zoals kokosolie, glutenvrij gebak, frietjes van zeewier, omega 3-boter, enz. Dat getuigt onze moderniteit. En we mogen er nog meer van eten ook, want ze zijn super gezond!

Maar goed, ik laat het hierbij. Moest het nog niet duidelijk zijn: de docu is een echte aanrader! Meer info op http://www.bbc.co.uk/programmes/b038913v/episodes/guide. De docu kan je nog bekijken via http://www.dailymotion.com/video/x2cuv9f_the-men-who-made-us-thin-part-1-of-4_school. Neem je een lekker stukje taart en geniet ervan! Tis da.

Reacties

Populaire posts van deze blog

wat als we eens wat minder zouden wat alsen?

correct zijn 2

beetje luiheid boven!