De actualiteit is net als vroeger



Schrijf eens een blog over de actualiteit, kreeg ik als opdracht. Actueel, wat is er op dit moment actueel? Complete hersen’s block. Gebeurt soms bij grote breinen. Akkoord, dat ik de laatste dagen geen nieuws heb gevolgd, zal er ook wel mee te maken hebben. Maar dat terzijde.

In tijden van nood is daar altijd de krantenwebsite. Eerste nieuwsfeit. Ruzie tussen politici omdat de ene buiten stond te telefoneren terwijl de anderen binnen aan het stemmen waren. Die ene heeft de stemming gemist. ‘Eigen schuld’, zeiden de anderen. ‘Niet eerlijk’, zei de ene. ‘Toch wel’, zeiden de anderen. ‘Nietes’, zei de ene. Enz.

stratego
Volgend feit. Obama komt naar Waregem (of all places). Er worden 20 pelotons van 40 politiemensen ingezet. ‘Politiemensen’. Zijn dat niet gewoon agenten? Of gaat het hier om een ander ras binnen de zoogdiersoort?

Ik wijk af. Een kleine rekensom met de Google rekenmachine zegt ons dat het om 800 agenten gaat daar in Waregem. Vermoedelijk 1 agent per voordeur. Het is net als Stratego, je vlag extreem beschermen, de rest mag gerust sterven.

blokkentoren
Verder blijkt er nog steeds een vliegtuig kwijt te zijn en wil een snode Nederlander geen sorry zeggen. Nochtans heeft hij stoute dingen gezegd. De Duitse bazin heeft aan Rusland gezegd dat die niet meer mag meespelen in de G8-vriendenclub. En baron Lippens wil de coolste zijn met een kleurrijke blokkentoren.

Toch fascinerend, die actualiteit. Het roept spontaan herinneringen op aan mijn kindertijd. En ik ben dol op nostalgie! Tis da.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

wat als we eens wat minder zouden wat alsen?

beetje luiheid boven!

correct zijn 2